MKC Recepten - Wat aten we zoal?
Dec
17

Surinaamse hindoestaanse kip met sperziebonen

Surinaamse hindoestaanse kip met sperzieboneningrediënten:
600 gram kipfilet
300 ml kokosmelk
garam masala
1 Madame Jeanette
Ketjap Manis
(zoute) sojasaus
4 tenen knoflook
bosjes selderij
1 kippenbouillonblokje
1 grote ui
600 gram sperziebonen
pittige puntpaprika (of paprika, een beetje voor de kleur)

Snij de kipfilets in kleine blokjes en marineer deze met circa 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels Ketjap Manis en 2 tenen gehakte knoflook. Bak de kip, voeg na enige tijd gesneden ui en en de overige gehakte knoflook toe. Meefruiten tot de ui glazig is. Gehakte madame jeanette (Tip1: vries de Madame Jeanette in en rasp ´m. Minder pittige vingertjes. Tip2: voeg niet alles in één toe, maar bijvoobeeld de helft. Mocht het niet pittig genoeg zijn, kan je altijd wat toevoegen later), kokosmelk, fijn gehakte selderij, 4 eetlepels garam masala, Ketjap Manis naar smaak, gesneden paprika en verkruimeld kippebouillonblokje toevoegen. Uurtje pruttelen. Mag ook langer, maar daar had ik de tijd niet voor. Als het te veel indikt, wat water toevoegen. Voeg uiteindelijk beetgaar gekookte sperziebonen toe en serveer met basmatirijst (met roti zou ie het ook goed doen).

Ik vond ´m zeer geslaagd.

Gepost in Recepten door Pieter op 17-12-2007 | 1 Comment »

One Response

  1. brigitte Says:

    dit is een heerlyk recept.wat gebruik je voor sperzieboontjes,diepvries of vers.